verwoorden-home

Verwoorden

…is een bedrijf dat jouw verhaal in schrijftaal vangt voor zowel zakelijke als particuliere doeleinden. Voor je website, presentatie, flyer, folder, Facebook- of LinkedIn-pagina. Voor het boek over je eigen leven, het leven van een familielid of bruidspaar. Voor het boek over de carrière van je werknemer die met pensioen gaat. Voor het herinneringsboek van je dierbare die is overleden. Ik verwoord het tot een herkenbaar en vloeiend verhaal in de passende toonzetting, zodat jij de juiste snaar raakt bij je klanten, familie, vrienden en werknemers. Bij de boeken begeleid ik jou wanneer je zelf het verhaal schrijft of jij vertelt mij jouw verhaal en laat het mij verwoorden. Zo ontstaat er een persoonlijk en waardevol aandenken, welke je kunt overhandigen aan je familie en vrienden.

voorstellen

Mijn naam is Pia Bronsveld. Van kinds af aan schrijf ik dagboeken en maak ik plakboeken over mijn reizen met mijn vader, die op vracht- en containerschepen bij de koopvaardij voer. Door die reizen kwam ik in contact met vreemde culturen, onbekende natuur, mensen en steden, welke mijn verbeeldingskracht voedde. Ik verwoordde mijn dagelijkse indrukken en ervaringen. Ik documenteerde mijn verhalen met plaatjes, kaarten en foto's. Hierdoor werd mijn voorliefde voor opmaak en taal ontwikkeld. Op latere leeftijd schreef ik verhalen, die ik mijn kinderen vertelde voor het slapen gaan, en ook gedichten.

Ik houd van taal. De schoonheid van taal kan mij ontroeren. Ik ben jarenlang bezig met het verzamelen van in onbruik geraakte woorden en gezegden. Tevens van woorden die mij qua klank emotioneren. Zo ben ik gekomen tot het opstellen van het ‘esthetisch woordenboek’, waaruit ik regelmatig woorden put voor mijn verhalen en gedichten.

Na mijn studies economie en bedrijfskunde heb ik 20 jaar als adviseur midden- en kleinbedrijf gewerkt. Ik hielp en ondersteunde ondernemers bij de groei van hun bedrijf. Mijn interesse in mensen, mijn zakelijke en hulpverlenende instelling kwamen in die fase tot wasdom.

Al deze elementen het documenteren, opmaken van tekst en foto's, mijn interesse in mensen, mijn talige, zakelijke en hulpverlenende instelling heb ik vervlochten en benut ik in mijn huidige bedrijfsactiviteiten onder de naam ‘Verwoorden’.

 

in de media