verwoorden-home

producten

Mijn focus ligt op persoonlijke teksten voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Ik houd ervan om te spelen met taal. Ik hanteer taal als gereedschap om jouw woorden in schrijftaal om te zetten. Dat loopt van korte teksten, die ik schrijf of redigeer, of schrijfbegeleiding tot een uitgebreid verhaal in boekvorm.

korte teksten

Jouw persoonlijke en zakelijke verhaal vervlecht ik voor jou als ondernemer, zodat jij je kunt presenteren

- op je website   
- in een publicatie of persbericht
- in je folder of flyer
- op je Facebookpagina
- op je LinkedInpagina.

Tevens kan ik de door jou aangeleverde teksten redigeren voor bovengenoemde doeleinden. Ik vervat ze in taal met een persoonlijk tintje, zodat jij een verbinding kunt maken naar jouw klanten.

boeken

Boeken schrijven over jouw leven, over huwelijkspartners, over een carrière of over jouw overleden dierbare is mijn specialisme. Ik verzorg het gehele traject: het verzamelen van de anekdotes, herinneringen en verhalen door het interviewen van de door jou aangewezen persoon of personen. Deze verhalen verwoord ik tot een vloeiend verhaal. Deze maak ik op, aangevuld met beeldmateriaal, en laat ik vervaardigen in een door jou zelfgekozen boekvorm. Het hele traject van gesprekken voeren, het schrijven, het opmaken van en ten slotte het laten uitvoeren tot een boek, kost 2 à 3 maanden tijd.

Wanneer je je levensverhaal of herinneringsboek zelf wilt schrijven, kan ik je begeleiding bieden in het schrijfproces. Ik help je bij de voortgang van het schrijven, het redigeren van de tekst en desgewenst kan ik je verhaal tot boek laten vervaardigen. Het uiteindelijke boek is een waardevol aandenken voor jou, je familie en vrienden.

aanpak ondernemers

Voor het schrijven van een persoonlijke tekst gaan we samen om de tafel zitten. Ik stel vragen over jou als persoon en over jouw bedrijf. Dit proces voelt als het vervaardigen van een schilderij. Al pratende ontdek ik jouw kleuren, lijnen en achtergrond. Ik schets een beeld van jou en je bedrijf in heldere, vloeiende taal met een individuele toonzetting.

Wanneer jij je tekst wilt laten redigeren, lever je de tekst aan en verwoord ik die tot een congruent geheel. Ik zorg ervoor dat je als persoon in het verhaal verweven wordt. Op beide manieren krijgt jouw tekst een herkenbare, warme uitstraling, die de verbinding tot stand brengt met de klanten naar wie je op zoek bent.

Voor het schrijven van een boek voor jouw werknemer, die met pensioen gaat of die jubileert, verzamel ik informatie bij diverse mensen uit zijn of haar directe omgeving. Als opdrachtgever geef je aan wie ik ga interviewen en stellen we in overleg een vragenlijst op. Ik rijg de kralen die ik aangereikt krijg aan elkaar tot een ketting. Samen met foto’s vervat ik het persoonlijke verhaal in een boek. Dit boek is het afscheidscadeau voor de gepensioneerde in spe of de jubilaris.

aanpak particulieren

Voor een boek over jouw leven, dat van een bruidspaar of een overleden dierbare, verzamel ik de informatie door verschillende mensen te spreken over die hoofdpersoon of hoofdpersonen, die zij goed kennen. In samenspraak stellen we een lijst van de te interviewen personen en de te stellen vragen op. De losse verhalen verweef ik tot een congruent geheel. Opgesmukt met foto's laat ik hiervan een boek vervaardigen. Dit boek vormt het cadeau voor de jarige, voor de bruid en bruidegom bij een huwelijk of voor de familieleden en vrienden van een overleden dierbare.

Het eindresultaat is een uniek en blijvend cadeau voor de ontvanger(s)!